DZIWNOŚĆ W NAS I DOOKOŁA to projekt skierowany do dzieci i młodzieży niewidomej i słabowidzącej. Projekt zaczyna się od warsztatów teatralnych, na podstawie których zostanie stworzony scenariusz do słuchowiska. Kolejnym etapem pracy będzie nagrywanie słuchowiska. Następnie montaż i postprodukcja. We wszystkich etapach dzieci i młodzież będą pracować wspólnie z osobami doświadczonymi w poszczególnych dziedzinach.

Po zakończeniu realizacji słuchowiska, 9 grudnia w Centrum Kultury Zamek w Poznaniu odbędzie się premiera, na którą zaprosimy warsztatowiczów i osoby realizujące projekt oraz widownię zainteresowaną przedsięwzięciem.

Słuchowisko, które jest efektem projektu ma powstać na bazie krytyki współczesnego świata przeprowadzonej przez uczestników projektu i pracy wokół tytułowej DZIWNOŚCI W NAS I DOOKOŁA.

Warsztaty prowadzą: Julia Szmyt i Marianna Piskorz.
Scenariusz: Marta Jagniewska
Reżyseria: Julia Szmyt
Realizacja dźwięku, montaż, postprodukcja: Marcin Lenarczyk

Dofinansowano ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego