2013-07-07

POCZYTANKI MAŁEGO DOMU KULTURY

to warsztaty dla dzieci podczas których poczytamy, porozmawiamy, pomyślimy i potworzymy, a wszystko będzie się działo wokół książek. Zaprosiliśmy do współpracy wydawnictwa dziecięce: Zakamarki, Hokus Pokus, Dwie Siostry i EneDueRabe – to książki wydane przez te wydawnictwa będą nas inspirowały. Kim jest autor, co tłumaczy tłumacz, czy ilustrator czytając czyta, czy maluje oczami – na te i inne pytania będziemy poszukiwać odpowiedzi.

7 LIPCA
warsztaty wokół książki Tove Jansson „Kto Pocieszy Maciupka?”

„Kto pocieszy Maciupka” to opowieść o małym trolu - nieśmiałym i płochliwym malcu, który "żył w swoim domu niestety sam najzupełniej, jak palec." Pewnego dnia Maciupek, mimo że bardzo się boi, postanawia wyruszyć w świat. Na swej drodze spotyka mnóstwo stworzeń, ale nie ma odwagi zbliżyć się do nich. Stoi z boku, smutny, wystraszony, tęskniąc za kimś bliskim. Wędrując brzegiem morza znajduje butelkę, a w niej tajemniczy list. Co się dalej wydarzy w życiu Maciupka i co my z tą historią zrobimy okaże się na warsztatach.

dla dzieci w wieku 6 – 10 lat

Wstęp wolny. Liczba miejsc ograniczona.

Rezerwacja pod nr tel. 696-310-592 lub mailowo: julia@fundacjamdk.pl

Dofinansowano ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego

Organizator: Fundacja Mały Dom Kultury

Partnerzy: Dwie Siostry, EneDueRabe, Hokus Pokus, Zakamarki