2015-02-03

Circus Ferus - Tragedia w lumpeksie

Czyli opowieść o przeciętnym Polaku (i Polce)

Mały Dom Kultury

g.17.00 i 19.00
bilety: 15 zł

Circus Ferus to grupa osób, realizujących wymyślone przez siebie projekty. Grupa powstała w 2012 roku w Poznaniu.
W jej skład wchodzą twórcy teatralni, współpracujący do tej pory z teatrami: Ósmego Dnia, Usta Usta Republika, Strefa Ciszy, Porywacze Ciał, Biuro Podróży, Polski Teatr Tańca. A także realizujący autorskie przedsięwzięcia.

Tragedia w lumpeksie. Czyli opowieść o przeciętnym Polaku (i Polce) – to kameralny projekt teatralny skupiający się na pojęciu statystycznego mieszkańca naszego kraju. Bogactwo materiałów źródłowych (raporty, sondaże, wyniki badań) w kontekście dynamiki przemian ostatnich lat, pozwala na zbudowanie intrygującego, nie da się ukryć, że bolesnego, choć w dużej mierze zabawnego portretu przeciętnego Polaka (i Polki). W krzywym zwierciadle prostych danych dostrzeżemy być może wiele niepokojących prawd,a może się z prawdą rozminiemy tak dalece, że trafimy na drugie dno?

Występują: Agata Elsner, Kuba Kapral, Karolina Pawełska
Scenariusz i reżyseria: Agata Elsner, Kuba Kapral, Karolina Pawełska
Opracowanie dźwiękowe: Jacek Kolasa
Głosy: Jacek Kolasa, Marcin Kęszycki
Kostiumy: w wyjątkowych cenach!