2010-11-13

CUDOWNY CZWARTEK

Wiosna 1997 roku w Poznaniu. Na korytarzu akademika przy Obornickiej spotkało się sześci ludzi. To oni powałali do życia Cudowny Czwartek, zespół, którego twórczość  dla wielu stała się kwintesencją szczerej, żarliwej muzyki. Jeden z niewielu zespołów cieszących się tak dużą popularnością widowni pozdańskiej (i nie tylko), że aby zorganizować ich koncert w klubie trzeba było ten klub opróżnić ze wszystkich stołów i krzeseł, a i tak zawsze było niesamowicie ciasno - niezależnie od wielkości klubu.

Po wydaniu własnym sumptem dwóch płyt demo, zagraniu licznych koncertów na ulicach, placach, w klubach, skłotach, operach, teatrach i dziwacznych festiwalach, zimą 2003 chłopacy zawiesili działalność. Po sześciu latach emigracji zespół Cudowny Czwartek reaktywował się i nagrał w pełni profesjonalną płytę, której premiera jest obecnie przygotowywana. W trzynastą rocznicę działalności, zapraszamy na jedyny tej jesieni koncer, który odbędzie się trzynastego listopada.

www.myspace.com/cudownyczwartek